23.07.2007

22. juli 2007

Ny dag. Varmere i dag, solen steker. Vi kom oss ut i rimelig tid, med kurs for American Museum of Natural History. Vi tok frokosten på veien, på en hyggelig frokostkafé. Egg og toast og pannekaker. Vi la veien til museet om Dakota-bygningen, stedet der John Lennon ble skutt 8. desember 1980 (hvor var du da John Lennon ble skutt? Jeg satt og spiste frokost på kjøkkenet i Arvid Andresens vei 18B og hørte på den gamle radioen etter mormor). Vi tok hverandre i hendene, stilte oss i ring og sang samtlige vers av ”Imagine” med skjelvende røst. Nei, vi gjorde ikke det. Vi gikk videre til museet. Som var enormt. Det var bare å stupe inn og prøve å få med seg så mye som mulig i løpet av noen timer. Museet satte standard for utstilling av dyr i naturlige omgivelser på 1930-tallet. Og mye minnet jo på en måte om zoologisk museum på Tøyen, bare mye, mye større. Okay, og bedre.

Vel ute av bygningen satte vi kurs for det sørøstre hjørnet av Central Park, for å dra innom lekebutikken omtalt i går, samt Nintendo-butikken, der Selma skulle kjøpe Nintendo DS (rosa). Vi tok en snarvei gjennom Central Park, og da vi nesten var gjennom, viste det seg at Vetle var den eneste som fremdeles visste hvilken retning vi skulle. Endelig en med stedsans i familien! Det ble handlet på lekebutikk og det ble handlet Nintendo DS. Og det ble en del trasking fram og tilbake.

Helt til vi fant Museum of Modern Art (MoMa), som var dagens kulturelle alibi. Hvis noen lurer på om det er greit å gå barbent på MoMa, kan jeg opplyse om at det er det ikke. Ikke spør meg hvorfor (det turte ikke jeg). Vi klatret rundt i etasjene, så mye rart og noe kjent. Picasso, Chagall, Matisse, Pollock, Monet, Rodin, for å nevne noen.

Plutselig merket vi at vi har gått fryktelig langt på noen få dager. Plutselig ville vi hjem til hotellet og bare sløve. Så det gjorde vi. Og jeg leste ut Paul Austers Travels in the Scriptorium, som jeg kjøpte på Charles de Gaulle. Veldig bra. Auster skuffer aldri.

Middag inntok vi på en gresk restaurant på hjørnet.

Ingen kommentarer: