21.07.2007

20. juli 2007

Nok en tidlig morgen. Jeg var oppe ca. 06 og tok en times joggetur i Central Park. Så var det ut i kaoset igjen. Vi tok undergrunnen rett ned til Battery Park for å komme oss ut til Liberty Island (Frihetsgudinnen). Denne gangen lyktes det oss å komme oss ut, men grunnet noe svak reiseledelse, hadde en eller annen klart å forveksle de allerede kjøpte og betalte fergebillettene med inngangsbilletter til selve statuen. Dermed sto vi der med dobbelt sett fergebilletter, men ingen billetter til å komme opp i statuen. Trøsten var at det ikke fantes slike billetter å oppdrive. Spør ikke meg hvorfor. Kanskje de har sluttet å slippe folk opp i statuen pga. terrorfrykt? Vi ruslet rundt på øya, og fikk blant annet vite at mesteparten av kobberet i statuen kommer fra Norge, nærmere bestemt Karmøy, fraktet til NY med båten ”Sørlandet”. Stilig.

Vi tok fergen tilbake til Manhattan, via Ellis Island. Nå var planen å ta bussen til Chinatown, spasere gjennom og opp til Greenwich Village via Little Italy. Som sagt så gjort (med en liten avstikker innom Ground Zero). Det røynet litt på for noen hver, men vi kom da fram til et koselig spisested i GW til slutt, ved navn ”Smörgåschef”. Hm, svensk restaurant midt i GW, tenkte vi. Greit nok. Det så hyggelig ut, og menyen bød på mye godt, blant annet gravlaks og jarlsbergost. Maten kom på bordet, og mot slutten av måltidet kom en mann bort til bordet og lurte på om vi var norske. Jo, det måtte vi jo innrømme. Han viste seg å være eieren, Morten Sohlberg, fra Asker, som var like gammel som oss og hadde gått på Nesbru videregående samtidig som oss. Snodig. Vi fikk et ekstra glass vin hver på husets regning og en hyggelig prat.

Etter dette ble det spasering på litt lykke og fromme, med en slags kurs hjemover. Vi ruslet litt rundt i GW, var innom noen bokhandlere og små sjapper. Vi penset inn på 5. Avenue, ramlet inn i en og annen klesbutikk, men klarte til slutt å finne en passende undergrunnsstasjon. Nok en dag i NY gjennomført med stil, til tross for såre føtter og slitne knær.

Ingen kommentarer: