22.07.2007

21. juli 2007

Nok en dag er over i The Big Apple. Dagen startet rundt klokken 7, og vi var vel ute omtrent klokken 8. Denne gangen kastet vi oss på vår eminente buss og kjørte nordover, gjennom Harlem og ned igjen på østsiden av Central Park. Ikke bare er det praktisk med disse rundturbussene, men de har guider som er et oppkomme av historiske detaljer. Faktisk så mye at det er håpløst å få med seg alt. Blant annet kan det opplyses at bygningen på dette bildet er verdens største episkopale kirke. Tenk det. Tar også med et bilde av bussen vi kjørte i dag.

Etter runden i Harlem (bildet) ble det nok mer improvisering, selv om noen nok hadde noen agendaer som gradvis kom tydeligere til syne. Vi spaserte litt nedover 5. Avenue, med avstikkere innom diverse butikker, samt Rockefeller Center. Etter en del vimsing fram og tilbake, blant annet innom leketøysbutikken FAO Schwarz, fant vi oss en undergrunnsstasjon og satte kursen mot SoHo. Dette er en bydel som har fått navnet sitt fordi den ligger "south of Houston Street". Det visste du sikkert, men det du kanskje ikke visste (i alle fall visste ikke jeg det), er at Houston ikke uttales som byen i Texas, men som "Haosten". Lært noe nytt i dag òg.

Ja, altså, SoHo, ja. Hrm. Her gikk nok kanskje både bankkort og kredittkort varme. Her var vi innom mange butikker og handlet en god del. Kanskje mest på Oilily. Det var særlig i Prince Street alle butikkene lå. Masse merkebutikker (Diesel, Mexx, Replay, Banana Republic), men mye på salg.

Vi fikk etter hvert nok å bære på, og satte kursen hjem litt tidligere enn vi har gjort ellers. Det gjør også at jeg kan få ut dette før døgnet mitt med nett er over. Vet ikke helt når jeg er på nett neste gang, men sikkert før tirsdag, da vi leier bil og setter kursen mot New Hampshire.

Ingen kommentarer: