05.08.2007

4. august 2007

Vi kom oss avgårde relativt tidlig, og skulle altså til Austin, verdens musikkhovedstad. Det var ikke mer enn et par timers kjøring, så var vi framme. En fin avveksling etter Houston, som er ganske paddeflat og kjedelig, når sant skal sies. Og det skal det jo noen ganger.

Austin er hovedstad i Texas, og en ganske sjarmerende by. Moderne høyhus, staselige bygninger (blant annet Capitol) og litt mer sjabre strøk (6th street) i skjønn forening. Vi ruslet litt rundt, med et avbrekk med bading i Barton Springs, en dam som fylles av en naturlig kilde. Faktisk litt kaldt i vannet.

Da kvelden falt på, stilte vi oss opp sammen med noen hundre andre på Congress Avenue Bridge for å se flaggermusene legge ut på nattens jakt. Der holder nemlig verdens største urbane flokk av Mexican free-tailed bats til. Og de flakset rundt, dog ikke i den store svermen vi hadde forestilt oss.

Til slutt vendte vi nesen mot hotellet, et Best Western-hotell litt i utkanten av byen. Vi ble litt urolige da det hang en advarsel på veggen om at cricket-sesongen er i gang, og at disse litt ekle og nokså store skapningene gjerne vil inn på rommene. Men vi fant ingen, og skal nok sove godt.

Ingen kommentarer: